Een sprookje over liefde

Uit het sprookje van Lotus en Dinant:
"Eens per maand is het deel-dag. Dinant luistert, Lotus deelt. Eindeloze reeksen woorden, afgewisseld met stiltes en tranen, soms wel twee uur lang. Monologen over wat zij vreest, wat haar onzeker en angstig maakt. Over haar diepste wensen en behoeften, over wat haar passioneert en van moment tot moment verder drijft op die oneindige rivier. Pas als zij zegt 'dit was het', draaien de rollen om en legt Lotus haar oren te luister. Lotus verroert zich niet, wetende dat ieder geluid, iedere reactie Dinant's woordenstroom verstoort."

De initiatiefneemster van de Love Bubbles, Mariëtte Sinninghe Damsté, is vanaf haar tienertijd nieuwsgierig naar, en gedreven door, de liefde, passie en intimiteit in liefdesrelaties. De vraag 'Hoe houd je na de periode van verliefdheid een relatie levendig en intiem?', is voor haar een belangrijke queste. Eén van haar ontdekkingen om een relatie levendig te houden is de introductie van een deel-dag; een maandelijks teurugkerende agenda-vrije dag waar ze samen met haar geliefde deelt wat op hun hart ligt. Ze ervaart dat het delen van hun harten een vorm is om ultiem kwetsbaar te zijn, een bereidheid om de ander te verliezen en in die bereidheid verbinding te ervaren. Een verbinding die dieper voelt als daarvoor, een basis van waaruit je de weken daarna weer kunnen vertrekken. Op een deel-dag mag tijd geen rol spelen en ook de ruimte moet voelen alsof je helemaal met zijn twee alleen op de wereld bent. En zo ontstond vanuit haar eigen intrinsieke behoefte de Original Love Bubble: een plek waar je helemaal naakt, kaal en kwetsbaar mag zijn.
Toen iemand aan Mariëtte vroeg of hij deze plek kon huren met zijn geliefde en zij na een dag twijfelen 'ja' zei, was het Love Bubble - concept geboren en ontstonden al snel meer Love Bubbles, ieder met een eigen unieke beleving. Op LandGoed worden - in lijn met het sprookje - de komende jaren zeven bubbles vol liefde en inspiratie ontwikkeld om voor geliefden dierbare herinneringen te creëren. Mariëtte gelooft dat als geliefden de rust en ruimte vinden om hun liefde te delen er een heilige relatie ontstaat met een brandend midden: het heilige vuur dat aanzet tot transformatie en innerlijke groei.

Meer over haar alchemistische visie op relaties vind je op De Lotus en de Diamant Love Bubbles zijn onderdeel van Stichting IAlmaMater te Lochem.

Interview met de initiatiefneemster van de Love Bubbles, Mariëtte Sinninghe Damsté: